Wednesday, 7 March 2012

gembira untuk seketika...

Assalamualaikum...
Waaahhh lame nye la tak update pape dlm blog nie..
em ok sebenarnya...just ade sedikit kecewa..
Alhamdulillah semua da recover dgn baik...
tak tau nak start cerita dari mn...
kite cerita yg hapy hapy dulu la ekk...
di entry yg lepas em ade story pasal CD-28 coming soon...
sangat xcited bile da 3 hari lewat period, and tanda2 pregnant da nampak sikit..

1. rase demam tak demam
2. loya rase cam nak muntah
3. rase nak period tp tak keluar pape pun
4. tekak rase payau and makan pun tak selera coz tak rase pape...
5. nak terkencing je 24 jam

disebabkan ade tanda2 itu, blik keje terus ajak hubby p beli upt and sampai terus test...
nmpaknye takde tnda2 nak keluar double line pun..so tak kecewa sangat and mmg tak harap kalau  pregnant bulan nie, coz usaha untuk ke arah itu kurang sangat sebab suami isteri demam, so bila makan ubat terus tido tak sempat nak over time..huhu
ok biar dulu upt test dlm toilet, nanti nanti la baru buang...ok nak dekat2 magrib time untuk mandi pulak... igt nak buang upt test tu, bile tgk dekat2 cam ade double line tp kabur sangat...ishh betul ke nie..wahhh confius disitu, aku pregnant ke..??? terus turun bawah tunjuk kat hubby.. hubby pun buat muka confius gak.. and we discuss tunggu cukup seminggu baru double check lg sekali mungkin test awal sangat tu yg kabur..

perasan tak ade double line....???
ade kan tp tersangat la kabur

hari yg dinanti2 telah tibe cukup 7 hari lewat period..igtkan lepas ofis nak ajak hubby p klinik untuk confem kan tp tgk2 ade keluar spot coklat sikit...terus rase down sangat (pernah ada pengalaman miscarriage dulu)...  terus berdoa Ya Allah kau peliharakanlah zuriat ku ini jika ia ada didalam rahim ku...terus kuat kan semangat and berharap spot tu tak berpanjangan tp rupa-rupanya kelaur cam awal period  mlm tu...terus ajak hubby p klinik w/pun da pukul 2pagi time tu... and dokter check mmg da -ve, and doc suggest kalau kelaur byk cam period anggap je darah tu period...

luluhnye hati...Allah cuma pinjam kan sekejap je kegembiraan untuk kami... takpe kami redha, mungkin belum tibe rezeki untuk kami lagi... and em boleh teruskan makan clomid, sebenarnye tak sabar nak makan clomid sebelum nie, tgk2 bole pulak +ve double line aritu...

kawan2 TTC pernah tak jd macam kes em nie...??? kes nie di kira miscarriage jugak ke ekk..????
so please share dgn em pengalaman korang pulak.... :)

Doakan semoga semua berjalan dengan baik untuk kami....


 

2 comments:

Sizuka said...

mungkin ni boleh ditafsirkan sebagai chemical pregnancy.. sy rase je.. wallahu'lam.

Perjalanan Mencari Sesuatu-TTC said...

mungkin la..takde lg rezki untuk saya kali nie...:)