Friday, 24 February 2012

CD-28 coming soon..


wahhh bedebar-debar pulak rase...
esk 25 Februari 2012 mengikut perkiraan CD-28 untuk sy...
kalau ikutkan perjalanan cik p sy tetap antara 28 - 29 hari jarang berubah2..kalau  tak pun lewat 2 3 ari jer..
tp bulan nie mcm tak harap sangat untuk result double line coz bulan nie mcm bulan tak berape sihat untuk kami suami isteri... sakit kepala la, demam la, rase nak muntah semua ade...
mgu nie demam lg, baru semalam telan 2 biji panadol..
tp bulan nie cam pelik skit la..biase nye kalau nak dekat period, 2 minggu sebelum tu breast da rase sakit2 and bengkak tp bulan nie tak rase sakit langsung...

adooiii ape hal pulak ni..


Thursday, 23 February 2012

Temujanji pertama dengan dokter



Assalamulaikum semua.. 
ceewaaahhh bagi salam cam ramai je peminat kan..perasan glamer la tu..huhu
arini nak nak buat catatan skit ttg 1st appointment dgn dokter LPPKN 9 Februari 2012..
waahh bedebar2 engko.. takut la kan coz dokter akan terangkan semua keputusan ujian yg ktorg bt sebelum nie..
appointment kul 2.30petang, so pkl 1 my suami da ambik kat ofis and terus ke LPPKN seremban..
betuah sangat la sy nie coz my bos very2 sporting and bg kelonggaran kalau i nak keluar untuk ke LPPKN...
very memahami and supportive.. TQ bos..

dalam kul 3.45 petang baru la doc sampai..hambikkkk ko punye la lame tunggu, nasib baik mood ktorg ok.. dengar nye doc tu dipinjam dr Columbia Asia Hospital seremban, so ari tu ade pulak kes patient besalin kat hospital... sabar je la..

so, jumpe doc ade doc terangkan semua ujian yg kami buat..Alhamdulillah semua ok takde problem pape just tahap kesuburan em je yg kurang dr sepatutnya..doc kate maybe u stress... stress ker..???
and doc scan ikut bawah, alhamdulillah semuanye nmpak ok, telur ada kat kiri and kanan..

so doc decide em try makan clomid untuk 2 cycle and acid folic..

tak sabar nak tgu next period.. kalau ikut kiraan 25 Februari 2012 nie... tgu je la and kalau tak dtg period pun takpe mn la tau kot2 ada isi comel dalam perut nie..aminnn...

so semua kos rawatan RM83.00..   

 

Wednesday, 22 February 2012

ujian darah hari ke-2 period

Assalamulaikum...
adooii mood nak mengupdate blog ini sangat la slow.. blog personal yg lagi 1 tu pun kejap update kejap tak..padahal byk perkara yg berlaku.. kalah org yg da ade anak pulak bz nyer..kiki
bukan ape berukben celcom buat hal pulak, siang2 laju malam2 slow cam ciput...time memalam le syok nak update blog kan..kan..

ok berbalik kpd cerita ujian darah heri ke 2 period..
alhamdulillah semua berjalan lancar..memandangkan 1st period em 29 januari 2012 bersamaan dgn ari ahad, so kene tgu ari isnin la call lppkn for appoiment, ari isnin call and ari selalu baru la pg.. ari selasa tu da dikire hari ke 3, tp takpe nurse tu kate coz ujian darah tu antara hari ke 2 - 5 period...

ok lega disitu, mn la tau kan kot2 tak valid pulak darah hari ke 3 period tu kan..haha

so ambik darah done dengan jayanye.. huhu

kali nie tak sabar sebenarnye nak tau result check darah 21 hari period, pap smear and sperm analysis aritu.. bedebar2 gitu bile nurse bukak sampul surat..mn la tau kot2 ade pape penyakit ker kan...

Alhamdulillah semuanye ok.. 

darah - ok
pap smear - ok tp just ade jangkitan normal flora, nurse tu kate jangkita ni normal untuk setiap wanita 
sperm analysis - ok

so kos untuk ujian darah ke-2 period RM120.00