Wednesday, 22 February 2012

ujian darah hari ke-2 period

Assalamulaikum...
adooii mood nak mengupdate blog ini sangat la slow.. blog personal yg lagi 1 tu pun kejap update kejap tak..padahal byk perkara yg berlaku.. kalah org yg da ade anak pulak bz nyer..kiki
bukan ape berukben celcom buat hal pulak, siang2 laju malam2 slow cam ciput...time memalam le syok nak update blog kan..kan..

ok berbalik kpd cerita ujian darah heri ke 2 period..
alhamdulillah semua berjalan lancar..memandangkan 1st period em 29 januari 2012 bersamaan dgn ari ahad, so kene tgu ari isnin la call lppkn for appoiment, ari isnin call and ari selalu baru la pg.. ari selasa tu da dikire hari ke 3, tp takpe nurse tu kate coz ujian darah tu antara hari ke 2 - 5 period...

ok lega disitu, mn la tau kan kot2 tak valid pulak darah hari ke 3 period tu kan..haha

so ambik darah done dengan jayanye.. huhu

kali nie tak sabar sebenarnye nak tau result check darah 21 hari period, pap smear and sperm analysis aritu.. bedebar2 gitu bile nurse bukak sampul surat..mn la tau kot2 ade pape penyakit ker kan...

Alhamdulillah semuanye ok.. 

darah - ok
pap smear - ok tp just ade jangkitan normal flora, nurse tu kate jangkita ni normal untuk setiap wanita 
sperm analysis - ok

so kos untuk ujian darah ke-2 period RM120.00