Tuesday, 31 January 2012

temujanji pertama di LPPKN

Assalamulaikum..
Lamenye em tak update blog TTC...
bukak2 je blog nie tgk2 da ade 4 follower... terima kasih ye kawan2 coz support blog ttc em...

ok 19 Januari 2012 merupakan hari yg tidak akan em lupe... mmg tarikh yg ditunggu2 selepas buat temujanji dgn LPPKN... tarikh hari ke 21 period...
siap em and hid (husben) ambik cuti lagi.. punye la semangat nak mulakan langkah pertama.. org kate dengan bermula langkah pertama akan ade langkah seterusnye, mungkin langkah seterusnye memberi seribu makna kepada em dan hid.. aminn..

pagi2 lagi da siap and terus ke LPPKN seremban 2.. Alhamdulillah Allah mempermudahkan segala urusan. 
Terus ke kaunter pendaftaran.. baiknye la nurse2 kat sini..
1'st kami diberi keterangan ttg step2 yg akan kami lakukan beserta bayaran yg akan dikenakan mengikut step2 yg dibuat... Insyaallah kami mampu untuk segala bayaran tersebut... setelah faham segala keterangan jommm mulakan langkah pertama... 

1. Ujian darah 
tak gerun sangat coz da biasa kene ambik darah and tgk jarum time danggi and pernah derma darah dulu... 

2. pap smear 
haaa hambikk tetibe nurse tu kate kene buat ujian pap smear...tetibe tangan jadi sejuk, gerunnn engkooo...terus je terpikir kalau dpt result ujian tu nanti cam mane... ok ke tak aku nie, ke aku ade penyakit kenser ker...choooiiiii la aku nie duk pikir yg bukan2 kan... semoga semuanye baik2 aje...bedeborrr tnggu result...huuuwaaaaa nak nangisss... alhamdulillah em berjaya jugak buat ujian pap smear, terus terasa bangga, terasa waahhh hebatnye akkuuu coz da buat ujian pap smear... tah pape kan..kikiki

3. sperm analysis 
haaaa yg ni untuk mr. hid...kikiki... semua berjalan dengan jayanye walaupun hid malu2 nak masuk bilik termenung tu sorg2...:)

semua ujian untuk temujanji pertama berjalan dengan lancar.. so temujanji seterusnye tgu kedatangan period yg kedua nanti...

tak sabar nak tgu result semua2 di atas...oohh lupe nak bgtau, kami diberi pilihan untuk memilih dokter untuk rawatan akan datang so kami memiliah Dr. Pang Mei Foong, pakar daripada Hospital Columbia Asia Seremban and yg paling penting dokter perempuan... semoga pilihan kami tepat...

kos untuk semua ujian tersebut:

Pendaftaran - RM5.00
Ujian darah d-21 + pap smear - RM70.00
Sperm analysis - RM25.00

Jumlah RM100.00

kepada kawan2 yang ingin membuat rawatan di LPPKN seremban 2, alamat sebagai panduan

Klinik Nur Sejahtera
LPPKN Seremban 2
Kompleks Kesejahteraan Keluarga
Persiaran S2 B3 Mukim Rasah
70300 Seremban
tel: 06-6014440 , 6014441 

  


11 comments:

B&C said...

hai dear,

salam perkenalan..nak panggil awak apa ya..

sama la kita..dah dua tahun..saya nikah 5hb dec 2009..

saya berdoa semoga awak cepat dapat zuriat..

umarai + umar said...

Dear Em,
Salam kenal dari Umaira.Jemput la ke blog TTC Umaira.Boleh share2 info.
Harus la..kita kena support sesama sendiri...Semoga permulaan ini akan menjadi lebih bermakna.

Sizuka said...

salam perkenalan... jemput singgah ke blog saya....

a.n.i.s said...

salam perkenalan..sy pun sdg ber TTC..jemput jln2 ke blog sy..bleh share2 info dan pandangan ye..=)

eMMe said...

Salam kenal, saya nk tanye, kot awak tau,,, leh ke kalo saya nak gi check kt LPPKN Seremban? Saya dok Putrajaya?

Perjalanan Mencari Sesuatu-TTC said...

B&C: panggil em pun takpe.. oo sy nikah awal sehari dr awak..hehe
terima kasih dokan sy.. em doakan untuk awk juga..:)

Perjalanan Mencari Sesuatu-TTC said...

umarai + umar: sy sepanjang masa mengintai blog awk secara senyap dulu..huhu
tp skrg da berani folo awk..hihi

Perjalanan Mencari Sesuatu-TTC said...

Sizuka: happy awk sudi singgah sini..:)

Perjalanan Mencari Sesuatu-TTC said...

a.n.i.s: salam perkenalan anis.. tq coz sudi singgah sini..♥

Perjalanan Mencari Sesuatu-TTC said...

eMMe:salam kenal awk.. alamak tak sure la, sy rase batter awk call lppkn seremban sebelum pg...

Hamizah Abdul Rahim said...

Saya pun under dr pang jugak.setakat ni dh on clomid selama 4 mths berturut turut.still blum ada rezeki lg