Sunday, 8 January 2012

Entry pertama

Assalamulaikum..

Alhamdulillah akhirnye berjaya jugak sy membuat blog khas utk TTC sy atau traying to concive (cuba untuk hamil). Asyik bace blog member TTC jer kan, so ape lg mulakan langkah pertama untuk membuka blog khas TTC sy...

untuk pengenalan diri:

 • telah berkahwin lebih 2 tahun  - 4 Disember 2009
• pernah miscarriage tp sekali je - 6 september 2010

cubaan untuk TTC:

• berurut - lame da tak berurut
• asid folic - stop
• evening prime rose (EPO) - stop coz dgr info drari kawan EPO boleh 
mengurangkan kesuburan.. betul ke??
• virgin coconut oil (VCO) - try 2 botol jer and now stop

now tidak mengambil sebarang supplement.. knp..??
putus asa..?? ermm tidak sesekali coz kami cuba untuk membuat rawatan di LPPKN..
kenapa..??
entah tetibe je terfikir bile lg kami nak ade baby kan..
asyik honeymoon jer.. bosan jugak..
and lepas my lovely abang (my only sibling) meninggal dunia dan tetibe perasaan untuk memberi cucu kpd mak dgn ayah memuncak.. 
dan terus terfikir bile da ade baby nanti takde la mak and ayah selalu bersedih lagi..
Ya Allah, khabulkan doa hamba Mu ini..

harapan untuk blog TTC:

segala catatan TTC boleh menjadi panduan untuk sy dan kenangan untuk diabadikan untuk masa-masa akan datang... 
Sekiranya ditakdirkan Allah mengurniakan zuriat untuk kami, catatan didalam blog ini boleh dijadikan panduan untuk rakan-rakan TTC yang lain...


Kami usaha selagi mampu dan menyerahkan segala urusan kepada Allah Yang Maha Esa..
Semoga Allah mempermudahkan segala urusan kami...


Amin




4 comments:

A*nY said...

salam kenal...
sahabat TTc baru=)

Umaira + Umar said...

Salam perkenalan dari Umaira...
sama2 la kita support atr satu sama lain utk rakan2 TTC yg baru spt awk...boley kita bertukar2 info dan pandangan utk dijadikan panduan.

Perjalanan Mencari Sesuatu-TTC said...

tq A*nY sudi singgah sini...:)

Perjalanan Mencari Sesuatu-TTC said...

hai umaira..selalu bace blog ttc awk.. banyak da usaha awk.. sy baru nak start..:)